Publisert 4. februar 2000

Anbudsdokumentene til Shtokmans logistikkbas er nå lagt ut, og Shtokman Development AG stiller ikke krav om at basen må være i Russland. Barents-rådgiver Oddgeir Danielsen tror selskapet vurderer å ha basen i Norge.

Shtokman-feltet er verdens største påviste, uutbygde gassfelt. Det skal nå bygges ut av StatoilHydro, Total og Gazprom, og flere kontrakter er allerede lyst ut. Nå er invitasjonen til å delta i anbudsrunden på logistikkbasen sendt ut, og samarbeidsselskapet Shtokman Development AG, som står for utbyggingen, stiller ikke krav om at basen skal ligge i Russland.

Ifølge Barentsobserver tror Oddgeir Danielsen, rådgiver i Barentssekretariatet, at utbyggingsselskapet seriøst vurderer å legge basen til Norge, og mener at Kirkenes er den mest konkurransedyktige norske lokasjonen for en base som skal dekke inn basefunksjonene i tillegg til at det er infrastruktur til stede.

Ifølge anbudsdokumentene vil basen bli leid i minimum 25 år, men det stilles krav om at baseoperatøren har eiendomsrettigheter på basen i minst 49 år. Basen må være tilgjengelig via vei, jernbane og sjø hele året, og første del av basen må være ferdig innen oktober 2011.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger