Publisert 4. februar 2000

Siem WIS har inngått en kontrakt med StatoilHydro for Siem WIS sitt egenpatenterte Riser Pressure Control Device (RPCD)-system. Systemet skal testes på en av StatoilHydros Nordsjøinstallasjoner.

Kontrakten består av såkalt pre-engineering og endelig kvalifikasjon for Siems patenterte teknologi, fase en. Dersom den første fasen blir suksessfull vil kontrakten også bestå av en opsjon som inkluderer enginerring og fabrikasjon av et komplett RPCD-system. Systemet vil da benyttes til testing av en av StatoilHydros Nordsjøinstallasjoner.

– Siem WIS er fornøyde med å ha inngått denne samarbeidskontrakten med StatoilHydro. Kontrakten er et viktig steg i den videre utviklingen av RPCD-konseptet, og for akseptanse av teknologien fra boreindustrien, sier Per Espen Edvardsen, administrerende direktør i Siem WIS, i en pressemelding.

Siems og StatoilHydros mål er at RPCD-systemet vil bli en viktig bidragsyter i såkalt Managed Pressure Drilling (MPD) fra flytere.

MPD og annen ny boreteknologi ønsker å etablere et tettere løp for borevæsken for å få maksimal effekt av boringen.

Særlig reservoarer med høy temperatur og høyt trykk vil dra nytte av den nye teknologien. Dette vil føre til økt utvinning og boremulighet i de nevnte typer reservoarer.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger