Publisert 4. februar 2000

Siemens har investert i en 30 prosents andel i Jon Gjedebo-prosjektet TORP Terminal LP i Houston. Prosjektet skal bruke HiLoad-teknologi i en regassifiseringsterminal.,

SUGER SEG FAST: Terminalen hekter seg på LNG-
tankeren for å losse gassen. (Ill.: TORP)

Terminalen er et samarbeid mellom TORP Technology Inc., TORP Technology AS, og nå, Siemens Financial Services Inc. Gjedebo er tungt inne på eiersiden av TORP Technology gjennom investeringsselskapene Styrbjørn AS og HiLoad Holding.

Bienville Offshore Energy Terminal, som prosjektet heter, skal ligge 100 kilometer sør for Dauphin Island på 137 meter dypt vann, og nytte seg av HiLoad-teknologi for lossing av LNG-skip.

– Siemens lever av innovasjon, og vi ser nok en sjanse til å investere i innovativ tekologi i dette prosjektet, sier Johannes Schmidt, leder for prosjektfinans i Siemens Financial Services, ifølge Yahoo News.

– Vi ser på oss selv som fasilitatorer for bedriftsvekst, og forstår de utfordringene som våre kunder møter, og skreddersyr finansielle løsninger for å hjelpe dem med utfordringene, fortsetter han.

Gleden er også stor hos TORP Technology.

– Vi er veldig glad for at Siemens har trukket de samme konklusjonene som oss, både når det gjelder teknologi og lokalisering i dette prosjektet. Vi ser fram til å få fremgang i prosjektet med Siemens som en sterk partner, sier Lars Odeskaug, administrerende direktør for TORP Technology AS.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger