Publisert 4. februar 2000

Siemens har lykkes med å rense CO2 under testingen av en pilot for CO2 fangst på E.ONs kraftverk i Tyskland. Nå mener de løsningen er god nok for Mongstad.

FANGER CO2: Inne i Siemens’ anlegg i Staudinger, Tyskland. Foto: SIEMENS

Selskapet med hovedkontor i Oslo har nettopp gjennomført en driftsperiode på 3.000 timer for å teste piloten for fangst av karbondioksid. Testingen har foregått siden september 2009, og Siemens melder at de har fått svært gode resultater.

– Fos oss har det vært viktig at en løsning for CO2 fangst ikke introduserer et nytt utslippsproblem. Det har vi lykkes svært godt med, forteller divisjonsdirektør i Siemens, Tore Tomter.

Ifølge selskapet avgir løsningen ingen helsefarlige utslipp, og den har over 90 prosent gjenvinningsgrad, samt lavt energiforbruk.

– Resultatene fra testfasen i Tyskland viser null utslipp av skadelige gasser som for eksempel nitrosaminer. Vi har også dokumentert en CO2 fangseffektivitet på over 90 prosent. Når vi samtidig har lykkes med å gjennomføre rensingen ved et meget lavt energiforbruk, er vi sikre på at vår løsning nå vil bli målestokk for konkurrerende renseteknologier, sier Tomter.

Løsningen er basert på aminosyresalt, og den integreres som en del av kraftverket.

Etter den vellykkede testingen i Tyskland skal det nå bygges enda et testanlegg i USA på kullkraftverket Big Bend i Florida. Men løsningen er like god for mer lokale anlegg, som for eksempel Jens’ månelanding på Mongstad.

– Våre gode testresultater i Tyskland viser at karbonfangst fra kraftverk er fullt mulig ut i fra et teknologisk og miljømessig perspektiv. Derfor mener vi at dette vil være et godt konkurransemessig alternativ for andre kraftverk også i Norge, for eksempel på Mongstad, avslutter Tomter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger