Publisert 4. februar 2000

Siemens har sikret seg levering av strøm til Goliat-plattformen. Avtalen har en verdi på 243 millioner kroner, og er den største selskapet har inngått på denne typen arbeid.

Eni har valgt seg Siemens som kraftleverandør når byggingen av et landbasert strømforsyningsanlegg skal bygges i forbindelse med Goliat-utbyggingen. I tillegg til å sikre strøm til Goliat skal også avtalen mellom de partene bidra til å styrke strømforsyningen til Hammerfest.

Siemens skal i forbindelse med avtalen stå for leveransene av anleggene i Norges nordligste by samt byggingen av en ny transformatorstasjon på Hyggevatn, et lite stykke nord for Hammerfest.

– Det er en avtale av meget stor betydning for oss, og en av de mest omfattende vi har fått i vår over 100-årige historie i Norge. Vi tar et totalansvar for hele leveransen, og skal levere et nøkkelferdig anlegg til Eni, sier divisjonsdirektør i Siemens, Olav Rygvold.

Mindre utslipp
Goliat vil bli den andre flytende plattformen på norsk sokkel som får strøm fra land, dette skal sikre at utvinningen skjer med mindre utslipp. Siemens opplyser at utslippene av CO2 kan reduseres med så mye som 50 prosent i forhold til den tradisjonelle løsningen med gassturbiner om bord.

– Det er et nybrottsarbeid i stor målestokk å etablere en landbasert elektrifisering av plattformen på Goliat. Her er vi, sammen med Eni, pionerer og løsningen bidrar til en mer bærekraftig oljeproduksjon i nordområdene, sier Rygvold.

Det skal bygges ny luftlinje mellom den nye stasjonen og Hammerfest transformatorstasjon, i tillegg skal overflødige eksisterende luftlinjer fjernes i forbindelse med den nye avtalen. Gravearbeidet og byggingen starter i april neste år, og det skal bygges landkabel, samt et underjordisk spleisehus hvor kabelen skal kobles sammen med sjøkabelen til Goliat. Siemens understreker at de vil ha behov for både lokale og regionale aktører.

– Det har vært viktig for oss å forsøke å legge til rette slik at det lokale og regionale næringslivet har fått best mulig kår til å konkurrere med de store riksdekkende entreprenørene, sier Rygvold.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger