Sier nei til «store leteoperasjoner» på norsk sokkel
NTB
NTB
8. september 2021
Foto: Arbeiderpartiet
Sier nei til «store leteoperasjoner» på norsk sokkel
NTB
NTB
8. september 2021

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei til store, nye leteoperasjoner på norsk sokkel, men vil fortsette kartleggingen på eksisterende felter.

Under partilederutspørringen i Politisk kvarter på NRK onsdag uttalte Støre at han ikke kan gå med på kravet fra MDG om at de ikke kan støtte en regjering som vil fortsette å lete etter olje.

– Da får MDG heller støtte Erna Solberg og Sylvi Listhaug, svarte Støre.

Ap-lederen sier derimot klart at partiet ikke vil gå inn for at det foretas nye store leteoperasjoner på uutbygde felter på sokkelen.

– Det blir ikke store leteoperasjoner på norsk sokkel. Vi har sagt nei til Lofoten, Vesterålen og Senja. Men i de områdene hvor Norge i dag har installasjoner, rør, rigger, så skal vi fortsette å kartlegge ressurser. Og det mener vi er nødvendig for å ha økonomi til å klare det grønne skiftet og få fram de nye fornybare energikildene, sa Støre.

MDGs leder, Une Bastholm, har tidligere i valgkampen sagt klart fra at partiet ikke vil støtte et budsjett som åpner for letevirksomhet, selv om en eventuell statsminister Jonas Gahr Støre da truer med å gå av.