Publisert 4. februar 2000

NCE Subsea har signert en samarbeidsavtale med delstaten Espirito Santo i Brasil. Målet er å etablere et innovasjonssenter i Vitoria med fokus på norsk og brasiliansk subsea-industri.

Daglig leder i NCE Subsea, Trond Olsen.

Daglig leder i NCE Subsea, Trond Olsen, signerte avtalen for en uke siden under en seremoni i Anchieta Palace i Vitoria.

Brasilianske myndigheter var representert ved guvernør og viseguvernør i tillegg til representanter fra regionens industri.

Hensikten med avtalen er å sørge for enda tettere samarbeid mellom norske og brasilianske bedrifter og kompetansemiljø i en mer strukturert form. Avtalen har en rekke, konkrete mål:

– Et teknologisk samarbeid mellom myndigheter og bedrifter skal promoteres, noe som skal sørge for at innovative prosjekt får levevilkår, også ved hjelp av forskningsinstitusjoner.

– Koordinering om å bruke egne mekanismer for å promotere og investere partnerskap mellom brasilianske og norske myndigheter og bedrifter.

– Iverksette handlinger som skal øke konkurranseegenskapene til norske og brasilianske selskap gjennom internasjonale forhold og samarbeid og overføring av teknologisk kunnskap.

– Samarbeid om National Innovation Systems for begge landene, noe som skal sørge for utveksling av erfaring i forhold til innovasjon innen håndteringen av offentlige og private ressurser.

– Oppfostring av olje- og gassaktiviteter mellom Bergensregionen og Vitoriaregionen gjennom en intensjonsavtale om å etablere et norsk-brasiliansk innovasjonssenter i Vitoria, som fokuserer på undervannsindustrien.

Ifølge en pressemelding er avtaleteksten utformet av Vitor Azevedo Junior, olje- og gassrådgiver for Intsok i Brasil.

Den signerte samarbeidsavtalen inngår som en del av en tidligere inngått utviklingsavtale mellom Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Espirito Santo fra 2005.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger