Publisert 4. februar 2000

Datasikkerhet står høyt på agendaen i olje- og gassindustrien, med informasjonsmengder som stadig øker i omfang. Nå ønsker it-selskapet EMC å hjelpe de Stavanger-baserte oljeselskapene med sin informasjonsstyring.

EMC vil utvide Stavanger-kontoret. Foreløpig er en mann på plass. (Foto:EMC)

I januar utvidet EMC sin satsning i Norge, med åpning av kontor i Stavanger. Njål G. Solland skal lede EMCs tjenestesalg i Norge, og er foreløpig den første Stavanger ansatte.

– Hvordan du behandler den stadig økende informasjonsmengden er en utfordring for olje- og gasselskapene. EMC er et informasjonssentrisk selskap med fokus på hvordan man lagrer, sikrer, behandler og deler informasjon. Vi startet for 20 år siden med lagring av informasjon, og er i dag verdens største leverandør av løsninger for informasjonsinfrastruktur. 49 av 50 av de største oljeselskapene bruker EMCs løsninger, og vi ønsker nå å være nærmere selskapene for å kunne følge dem opp på en bedre måte, sier Solland til Oilinfo.

Store utfordringer
Informasjonssikkerhet står høyt på agendaen til flere selskaper, men kan være vanskelig å håndtere på egenhånd. Flere bedrifter opplever å ha enorme mengder med informasjon, gjerne spredd over landegrenser og via datamaskinene til de ansatte.

NJåL SOLLAND. (Foto:EMC)

– I dag ligger oljeindustrien i forkant når det gjelder datalagring og informasjonssikkerhet. Likevel har alle en utfordring når det kommer til den stadig økende mengden. Mange av de ansatte har tilgang til data, men vet ikke hvordan man skal behandle den. Dersom bedriftene har verktøy og rammeverk som tar seg av disse tingene, vil det gjøre informasjonsstyringen lettere, forklarer Solland.

Statoil er en av de viktigste kundene for EMC Norge i dag, og selskapets utnyttelse av it som et ledd i verdiskapningen, tiltrekker seg internasjonal interesse.

øker i omfang
– Ved å være tilstede i Stavanger posisjonerer vi oss enda sterkere mot olje- og gassindustrien, og vi ser behovet for å forstå Statoil bedre. Nå vil EMC gå mot en større satsing i Stavanger, sier Solland.

Selskapet ønsker å øke i sitt fotavtrykk i olje- og gassektoren, men hvor mye selskapet skal vokse ønsker ikke Solland å kommentere på.

– EMC har historisk ansatt seniorressurser, og det er også på dette nivået vi tilbyr våre tjenester. Typisk hjelper vi bedrifter til å forstå hvordan de bedre kan utnytte den eksisterende infrastrukturen, og hvordan de kan ta i bruk de nyeste verktøy for å levere IT-tjenester billigere, raskere, og sikrere.

Paradigmeskifte
Solland mener vi nå står ovenfor et paradigmeskifte, ved at vi befinner oss i startgropen av den neste store IT bølgen; Reisen inn i den private skyen, eller Cloud Computing som det heter i bransjespråket.

– EMC leder an denne utviklingen, og jeg ser frem til å kunne rådgi olje- og gassektoren på denne reisen, sier Solland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger