Sikrer seg sin største kontrakt noensinne

Foto: Hydra Pipe
Publisert 6. juli 2020

Ålesund-selskapet Hydra Pipe er tildelt sin største kontrakt noensinne. Kunden er Aibel og oppdraget er å modifisere et større rørsystem offshore.

– Dette er en viktig kontrakt for selskapet. Spesielt siden vi skal bruke en teknologi som vi nylig har fått godkjent i de tekniske direktivene til Equinor og ConocoPhillips,  som igjen kan åpne dørene hos mange andre kunder i årene fremover, sier administerende direktør Morten Hatledal til Energi24.

Teknologien han snakker om heter Pyplok og var faktisk en av hovedårsakene til at Hydra Pipe ble startet i 2010. Her brukes luftdrevne maskiner som alternativ til tradisjonell skruing og sveising.

– Vi sikret oss eksklusivt agentur på norsk sokkel fra den kanadiske produsenten da vi startet selskapet. Teknologien kan brukes også i ex-områder og sparer kundene for masse tid.

Likevel har det tatt tid å få overbevist kundene.

– Akkurat det er vel typisk for marked. Det tar ofte farlig lang tid å implementere innovative løsninger. Mange tenker nok at det er for godt til å være sant og velger derfor heller å bruke gamlemetoden. Men Pyplok-teknologien kommer fra flyindustrien og brukes blant annet av Boeing, så det er ingen grunn til å tvile på resultatet.

Hatledal, som eier rundt 55 prosent av selskapet, sier at kontrakten med Aibel sørger for at 2020 «ser bra ut».

– 2019 var et tøft år, og korona-pandemien har rammet omsetningen vår, men vi har fått inn nye kunder og nye oppdrag, og alt ligger til rette for høy aktivitet de nærmeste månedene.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger