Sikrer seg sin største kontrakt noensinne
Glenn Stangeland
6. juli 2020
Foto: Hydra Pipe
Sikrer seg sin største kontrakt noensinne
Glenn Stangeland
6. juli 2020

Ålesund-selskapet Hydra Pipe er tildelt sin største kontrakt noensinne. Kunden er Aibel og oppdraget er å modifisere et større rørsystem offshore.

– Dette er en viktig kontrakt for selskapet. Spesielt siden vi skal bruke en teknologi som vi nylig har fått godkjent i de tekniske direktivene til Equinor og ConocoPhillips,  som igjen kan åpne dørene hos mange andre kunder i årene fremover, sier administerende direktør Morten Hatledal til Energi24.

Teknologien han snakker om heter Pyplok og var faktisk en av hovedårsakene til at Hydra Pipe ble startet i 2010. Her brukes luftdrevne maskiner som alternativ til tradisjonell skruing og sveising.

– Vi sikret oss eksklusivt agentur på norsk sokkel fra den kanadiske produsenten da vi startet selskapet. Teknologien kan brukes også i ex-områder og sparer kundene for masse tid.

Likevel har det tatt tid å få overbevist kundene.

– Akkurat det er vel typisk for marked. Det tar ofte farlig lang tid å implementere innovative løsninger. Mange tenker nok at det er for godt til å være sant og velger derfor heller å bruke gamlemetoden. Men Pyplok-teknologien kommer fra flyindustrien og brukes blant annet av Boeing, så det er ingen grunn til å tvile på resultatet.

Hatledal, som eier rundt 55 prosent av selskapet, sier at kontrakten med Aibel sørger for at 2020 «ser bra ut».

– 2019 var et tøft år, og korona-pandemien har rammet omsetningen vår, men vi har fått inn nye kunder og nye oppdrag, og alt ligger til rette for høy aktivitet de nærmeste månedene.