Sikrer ventilfinansiering

Publisert 3. oktober 2014

Statoil Technology Invest (STI) og Aarbakke Innovation inn i TechInvent AS.,De to bedriftene har kjøpt til sammen 35 prosent av aksjene i stavangerbaserte TechInvent, selskapet bak den patenterte FluidCon-ventilen, en integrert kjemikalieinjeksjonsløsning for fluidkontroll og måling. Ventilen muliggjør sanntidsovervåkning og –kontroll, og teknologien har blitt tatt fram til kommersielt produkt gjennom Statoils LOOP-program, med delfinansiering fra Innovasjon Norge.

– Jeg har jobbet lenge med denne teknologien som er egenutviklet helt fra bunn. Det å få STI og Aarbakke Innovation med på laget nå er svært attraktivt og en bekreftelse på ventilens potensial. Statoil vil bidra med verdifull ekspertise og innsikt i brukerbehov, mens Aarbakke Innovations tekniske og kommersielle kompetanse vil bidra til kommersialiseringen av en robust og pålitelig ventil, sier gründer og CEO i TechInvent, Alf Egil Stensen i en melding.

– Overgangen fra teknologiutvikling til kommersialisering er en kritisk fase for alle oppstartsselskap. Som eier i TechInvent vil vi bidra i denne fasen og legge grunnlaget for langsiktig suksess ved å jobbe for å få realisert teknologiens potensial i markedet og bidra til driftsforbedringer i Statoils organisasjon, sier Richard Erskine, leder av STI.

Bedriften startet opp i Iparks inkubator på Ullandhaug våren 2008, med gründeren og Ipark AS som aksjonærer.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger