Sikret storkontrakt med Aker BP – varsler 100 nyansettelser i 2023

Foto: Subsea7
Publisert 17. desember 2022

Aker BP tildelte fredag Subsea7 kontrakter for prosjektene Yggdrasil, Skarv Satellitter og Valhall PWP-Fenris.

– Disse tre kontraktene befester og styrker Subsea7s posisjon på norsk sokkel. Yggdrasil er den største kontrakten vi har vunnet i Norge, sier administrerende direktør Monica Th. Bjørkmann.

Subsea7 klassifiserer Yggdrasil-kontrakten som betydelig (major). Dette innebærer at verdien er over 750 millioner dollar.

Kontraktene omfatter ingeniørtjenester, anskaffelser, fabrikasjon og installasjon av infrastruktur på havbunnen. Dette skal utføres med Subsea7s moderne flåte av konstruksjons- og rørleggingsfartøy.

Bjørkmann forteller at Subsea7 i Norge har ansatt 125 nye medarbeidere i år og planlegger å ansette ytterligere 100 neste år.

– Kontraktene med Aker BP gjør det mulig for oss å videreutvikle organisasjonen som skal levere prosjekter innen olje og gass, og samtidig bidra til energiomstillingen, sier hun.

Fortsatt kapasitet til havvind

Bjørkmann, som også er styreleder i bransjeorganisasjonen Offshore Norge, er tydelig på at Subsea7 og resten av den norske leverandørindustrien har kompetanse og kapasitet til å levere prosjekter innen både olje og gass og nye energiformer.

– Prosjektene innen olje og gass vil være en stor andel av det vi gjør i mange år. Kontraktene vil sikre kontinuitet mens vi gradvis omstiller oss til nye verdikjeder, sier hun, og legger til at Subsea7 allerede har en sterk posisjon innen i flytende havvind med blant annet Hywind Tampen og karbonfangst- og lagring på Equinors Northern Lights-prosjekt.

Suksessfull allianse

Prosjektene Yggdrasil, Skarv Satellitter og Valhall PWP-Fenris har blitt modnet frem i tett samarbeid mellom Aker BP, Subsea7 og Aker Solutions i subsea-alliansen.

Prosjektorganisasjonene er bemannet med personell fra både operatøren og leverandørene.

Dette gir mer effektive arbeidsprosesser, kortere planleggings- og gjennomføringstid samt lavere kostnader.

– Ifølge Oljedirektoratet er nøkkelen til å gjennomføre gode prosjekter solid planlegging, en klar kontraktstrategi og tett oppfølging av leverandørene. Alliansemodellen krysser av alle boksene, sier Bjørkmann.

Alliansen skaper forutsigbarhet.

– På grunn av det tette samarbeidet med Aker BP har vi kunnet være tidlig ute og sikre kapasitet hos underleverandørene våre i et strammere marked. Dette er viktig for å sikre gjennomføring av prosjektene, sier Bjørkmann.

Fakta

  • Yggdrasil, Skarv Satellite Project og Valhall PWP Fenris er olje- og gassprosjekter i Nordsjøen og i Norskehavet.
  • Feltene er operert av Aker BP.
  • Subsea7s kontrakter omfatter ingeniørtjenester, anskaffelser, konstruksjon og installasjon av undervannsstrukturer, forbindelsesledninger, fleksible rørledninger, navlestrenger og tilhørende infrastruktur, og bruk av Subsea7s moderne flåte av konstruksjons- og rørleggingsskip.
  • Prosjektstyring og ingeniørarbeid starter umiddelbart ved Subsea7s kontorer i Stavanger og Aberdeen.
  • Fabrikasjon av rørledninger vil foregå på Subsea7s spolebase på Vigra. Bundle rørsystemer produseres i Wester i Skottland.
  • Offshoreoperasjoner med fartøy skal foregå mellom 2024 og 2027.

Siste fra forsiden

+

Letebrønner i 2023 – Aker BPs Ve

+

Nytt riggrush – 29 rigger skal klasses de neste tre årene

Deepsea Yantai har spuddet Eirik-prospektet

+

Borer pilotbrønn før utbygging av Frigg Gamma Delta

DOF skal fjerne 2000 tonn subseautstyr fra Heimdal

Vår Energi velger Sopra Steria

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger