Publisert 4. februar 2000

Ecuadors president Rafael Correa er lei staheten til de store internasjonale oljeselskapene. Nå har de 45 dager på å innrette seg, eller pelle seg ut av landet.,Presidenten vil tvinge alle aktive oljeselskaper til å skrive nye avtaler med Ecuadors myndigheter og statseide selskaper, som en del av den nye nasjonaliseringspolitikken. Den ble vedtatt i oktober i fjor, med det mål for øye at en større del av inntektene fra landets oljeressurser skal komme landet til gode.

Dermed tvang Ecuador gjennom nødvendigheten av å skrive nye lisensavtaler og skatteavtaler for utenlandske selskaper. Etter den nye loven, skal oljeselskaper få betalt honorar av myndighetene i Ecuador for å hente opp oljen, mens oljen selv skal tilfalle Ecuador, melder nyhetsbyrået Prensa Latina.

Det har ikke alle gjort, og president Correa har nå gitt selskapene som ennå ikke har skrevet under, 45 dager på å ta seg sammen. Han gir dem tre valg: Signér en avtale, betal 99 prosent skatt, eller kom dere ut. Dersom det siste skulle skje, vil Ecuador betale tilbake alle investeringene de utkastede oljeselskapene har gjort i landet, mens det statlige oljeselskapet PetroEcuador vil overta driften.

Ecuador har i dag en daglig oljeproduksjon på rundt 510.000 fat, og er dermed ranket som nummer tredve i produksjon på verdensbasis.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger