Simon Møkster Shipping bestiller nytt Rolls-Royce-fartøy

Publisert 4. april 2014

Rolls-Royce-leveranser for 110 millioner., Rolls-Royce har signert en kontrakt med det spanske verftet Gondan om bygging av et nytt plattform-forsyningsfartøy til det norske rederiet Simon Møkster Shipping. Verftet har allerede et tilsvarende fartøy for samme rederi under bygging, med forventet levering i august.

Det nye fartøyet av typen UT 776 WP vil ha leveranser fra Rolls-Royce til en samlet verdi på 110 millioner kroner. Det inkluderer design samt en omfattende pakke med integrert utstyr.

«Wave piercing”-designet fra Rolls-Royce gjør det mulig å skjære gjennom bølgene i tøffe værforhold, noe som bidrar til mer konstant fart, redusert drivstofforbruk og økt sikkerhet. Fartøyet er spesialdesignet for oppdrag i Nordområdene, med oljevernklasse NOFO 2009 brannslukningsutstyr (FiFi II). Det vil også bli utstyrt med Rolls-Royce Unified Bridge, som vil gjøre skipsbroen til den mest moderne som finnes i dag, skriver Rolls-Royce i en melding.

– Det er veldig hyggelig at Simon M økster Shipping og Gondan velger oss igjen. Vi jobber godt sammen med det første fartøyet som nærmer seg levering, og ser frem til å fortsette samarbeidet. Det er også oppmuntrende og se hvor raskt vårt wave piercing design blir akseptert i markedet som en effektig løsning for eierne, sier salgsanvarlig Hans Robert Almestad hos Rolls-Royce.

Det nye fartøyet skal være klart til levering i 2016. Det blir 92 meter langt, 20 meter bredt, og har et dekksareal på over 1000 kvadratmeter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger