Publisert 4. februar 2000

Simtronics har lagt 168,9 millioner kroner på bordet for å kjøpe Technor fra Jon Gjedebos HitecVision. Resultatet av handelen blir en sammenslåing av de to selskapene.,

STORT STEG VIDERE: Simtronics-sjef Rune
Martini er godt fornøyd med
sammenslåingen. (Foto: SIMTRONICS)

I 2008 sto de to selskapene for salg til en verdi av 740 millioner kroner, til sammen.

– Det sammenslåtte selskapet blir en betydningsfull internasjonal tilbyder av teknologi, produkter og tjenester med fokus på å forebygge eksplosjoner og brann. Oppkjøpet representerer en videre implementering av Simtronics’ vekst- og produktutvidelsesstrategi, skriver Simtronics i en børsmelding.

Som følge av handelen vil Technor bli største aksjonær i Simtronics. Handelen inkluderer selskapene Technor SafeEx i Stavanger og Sauda, Technor Italsmea i Italia, Technor Atex i Frankrike, Technor Middel East i Dubai og en 60 prosents eierandel i selskapet Italsmea (SEA) Pte Ltd i Singapore.

– Dette er et stort steg videre når det gjelder å utvikle Simtronics til en global markedsleder. De siste to årene har vi utvidet vår produktportefølje og vist vår evne til lønnsom vekst. Kjøpet av Technor vil styrke vår teknologibase og ytterligere bedre vår internasjonale markedsposisjon, sier administrerende direktør i Simtronics, Rune Martini.

Han får følge av Technors administrerende direktør Ola Fladmark i konsolideringsskrytet.

– Technor og Simtronics er veldig nær en perfekt match. Dette er en sammenslåing mellom to likeverdige parter, og vi ser flere synergier i områder som produktutvikling, markedsføring og salg. Selskapene er en del av en industri med stort vekstpotensial, sier han i en børsmelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger