Publisert 4. februar 2000

For rundt halvannet år siden flyttet tidligere Promac-direktør Bjørn Angeltveit til Singapore for å lede Proservs nye kontor i landet. Nå fører nye tider til stengte dører, og Angeltveit ser igjen mot gamlelandet.

SNART HJEM: Singaporekontoret blir delt opp og flyttet,
og Bjørn Angeltveit trer ut av Proserv etter tre og et halvt
år. Nå venter nye utfordringer i gamlelandet
(foto: MAGNUS BIRKENES)
FRYSES:Proservs Singaporekontor flyttes til Dubai og
Indonesia for bedre samkjøring og av økonomiske hensyn.
Asiamarkedet er derimot fortsatt i vekst (foto:ASIANANO)

I mai i fjor kunngjorde Proserv-gruppen at markedsmetning i Nordsjøen, en lang rekke oppkjøp og forgreninger til nye forretningsområder gjorde det naturlig å se mot nye markeder. Et Singapore-kontor ble vedtatt åpnet , og i bresjen gikk Promacs bransjeerfarne direktør Bjørn Angeltveit.

Nå fører derimot en ny økonomisk verdensorden, interne omstruktureringer og fordeling av ansvar til lokale filialer til at kontoret i Singapore lukker dørene, om ikke for all fremtid, og Angeltveit vender nesen mot Stavanger igjen.

God vekst, ny struktur

– Proserv Group har hatt bra aktivitet i Asia og Australia frem til nå, hvor vi de siste par årene har gjennomført to oppkjøp og formet et joint venture . Nå har vi skilt ut Proserv Offshore i et eget selskap, og dette innebærer at Singaporekontoret ikke vil være involvert i aktiviteter ved kontorene i Perth eller Kuala Lumpur, forklarer Angeltveit til Oilinfo Weekend.

– Vi står da igjen med drift av av Test & Control forretningsenhet på Batam, Indonesia, og i Johor Bahru, Malaysia. Kontoret i Singapore blir slik sett ikke lagt ned, men ledelsen av det blir flyttet til Batam for å bedre ivareta forretningsområdet, som forøvrig er i stor vekst, legger han til.

– Singaporekontoret reduseres til et minimum, inntil vi med tiden eventuelt velger å bemanne det opp igjen. Tiden er moden for å ta vare på de kunder og markedsandeler man har på en nøktern måte. Vekst via oppkjøp eller aggressiv organisk oppbygning vil være altfor kostnadskrevende i disse tider, forklarer Angeltveit.

Ingen sure miner
Bjørn Angeltveit understreker at det er full forståelse mellom ham selv og ledelsen i Proserv Group om det faktum at han ikke følger kontoret på flyttelasset til Batam. Grunnene er i stor grad at direktøren flyttet til Singapore med familien, og føler Norge nå vil medføre gunstigere familieforhold. Dermed avsluttes i realiteten Angeltveits tre og et halvt år lange engasjement i Proserv-systemet.

-Først skal vi akklimatisere oss, deretter blir det nok av ting å henge fingrene i. Jeg har ting på gang, og kommer tilbake til dette når tiden er moden, sier Angeltveit til Oilinfo Weekend.

– Jeg vil fortsatt stå som aksjonær i Proserv, og holder en tett dialog med konsernsjefen, legger han til.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger