Publisert 11. august 2006

Sintef Byggforsk skal sammen med Multiconsult være prosjektledere for byggingen av et gedigent underjordisk lager for olje fra Midtøsten til hele Sørøst-Asia i Singapore., Kilde: Sintef

Sintef Byggforsk skal sammen med Multiconsult være prosjektledere for byggingen av et gedigent underjordisk lager for olje fra Midtøsten til hele Sørøst-Asia i Singapore melder Adressa.no

Oppstart 17. august
Allerede 17. august regner Sintef med å komme i gang med byggingen av det underjordiske lageret på hele fire millioner kubikkmeter.

Det er regjeringen i Singapore som eier prosjektet.

– Vi skal sammen med Multiconsult og et lokalt singaporiansk selskap være prosjektledere, lage anbudsdokumenter, bidra med teknisk rådgivning samt desingutførelse, opplyser Eivind Grøv, forskningsleder for undergrunnsteknologi på Sintef Byggforsk.

– Mest prestisje
Prosjektet har en totalramme på 37 millioner kroner. Inntektene fordeles mellom de tre selskapene.

– For Sintef vil kontrakten gi cirka åtte millioner kroner over fem år. Det er lite penger i den store sammenhengen, så kontrakten er for oss mest en anerkjennelse. Vi får sette vårt fingeravtrykk på arbeidet som foregår der nede. Så dette er mer prestisje enn butikk, sier en stolt Grøv, som er glad for å bidra til at norske løsninger blir brukt i forbindelse med denne typen underjordsanlegg.

Sintef Byggforsk bidrar allerede med sin kompetanse som rådgivere for byggingen av en over 20 kilometer lang kloakktunnel under Hongkong. De er også involvert i planleggingen av underjordiske tunnelprosjekter på Island og Færøyene.

Foreløpig ingen ansettelser
Ennå er det ifølge Eivind Grøv for tidlig å si om det er snakk om å ansette flere folk i forbindelse med Singapore-kontrakten.

– Vi vil hele tiden være representert med folk på anlegget lokalt, enten med våre egne folk eller fra det lokale samarbeidsfirmaet. Men det meste av jobben vil bli gjort fra Norge. Hvor mange fra Norge som til enhver tid vil være i Singapore, vil avhenge av hvor vi er i prosjektprosessen, sier Grøv.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger