Sintef skal forske på gassutblåsing

Publisert 11. september 2013

Vil lære mer om effektene og farene ved utblåsning under vann.,- Gassutblåsing fra gassledninger og gassbrønner er et potensielt sikkerhetsproblem for overflatevirksomhet knyttet til daglig drift og intervensjon ved ulykker. For å bedre sikkerheten er det derfor behov for pålitelige estimater av hvor mye gass som strømmer til havoverflaten og hvordan gassen spres i atmosfæren ved en slik gassutblåsing, skriver Sintef i en melding.

I det nyetablerte forskningsprosjektet skal Sintef se på hvordan gass strømmer mot havoverflaten og hvor mye som løses inn i sjøen. Prosjektet utføres av Sintef Materialer og kjemi, med støtte fra Statoil, BP, Shell, Total, Gassco, DNV, Safetec og Petroleumstilsynet.

Hovedmålene for prosjektet er å utvikle beregningsmodeller for gasstransport i sjøen, samt utvikle og gjennomføre eksperimenter for økt innsikt og utvidet valideringsgrunnlag for beregningsmodellene.

Kunnskapen som samles inn i prosjektet skal brukes i et oppslagsverk over hvor mye gass som strømmer til overflaten og hvordan den fordeler seg for ulike utslipp-scenarioer.

Prosjektet skal vare frem til våren 2015.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger