Publisert 4. februar 2000

Dongs oljefelt Siri, hvor Noreco har en betydelig andel, er igjen i produksjon etter flere måneders nedstenging som følge av problemer med vannbuffertanken.

Noreco har en andel på 50 prosent i Siri, hvor Dong er operatør. Feltet har vært stengt ned siden 31. august, etter at det ble funnet sprekker i en vannbuffertank på bunnen av plattformen. Det har blitt utarbeidet en midlertidig løsning på problemet med en metallramme som stabiliserer tanken, og denne midlertidige løsningen muliggjør nå produksjon.

SPRAKK: Det ble funnet sprekker i tanken på
havbunnen under Siri-plattformen. (Ill.: DONG)

– Med Siri tilbake i produksjon kan produksjonen fra de tilknyttede feltene Nini og Cecilie også gjenopptas, og den nylig fullførte Nini øst-utbyggingen vil kunne starte opp produksjonen i løpet av kort tid, skriver Noreco i en pressemelding.

Andre halvdel
Ifølge selskapet skal en permanent utbedring av skadene være på plass i løpet av andre halvdel av 2010.

I tillegg til sin 50 prosents andel i Siri, har selskapet også en andel på 30 prosent i Nini og 61 prosent i Cecilie. Til sammen utgjør dette omtrent 6.000 fat olje per dag for Noreco. I tillegg regner selskapet med at deres 30 prosents andel på Nini øst vil bidra med 3.000 fat til selskapets produksjon nå feltet når full produksjon.

Fornøyd Dong
Også operatør Dong er glade for å ha løst problemene på Siri.

– Vi er veldig glad for å ha Siri og de tilknyttede feltene i produksjon igjen. Sammen med våre eksterne forretningspartnere, mannskapet på plattformen og onshorepersonalet har vi gjennomført et godt arbeid med å sikre installasjonen uten å utsette de involverte for fare, sier Jesper Nørrelund i en pressemelding. Han er visepresident i Dong med ansvar for selskapets danske olje- og gassaktiviteter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger