Equinor og Aker BP enige om NOAKA-løsning
Glenn Stangeland
11. juni 2020
Slik presenteres NOAKA-løsningen på Aker BP sin kapitalmarkedsdag. Legg merke til hvem som har laget illustrasjonen.
Equinor og Aker BP enige om NOAKA-løsning
Glenn Stangeland
11. juni 2020

Aker BP og Equinor er enige om hvordan de skal bygge ut NOAKA-området og har startet en prosess for å få levert inn utbyggingsplan i 2022.

Det planlagte utbyggingskonseptet for området består av en produksjonsplattform i sør som skal driftes av Aker BP og en ubemannet prosessplattform i nord som skal driftes av Equinor. Dette vil gi mulighet for tilknytning av flere satellittplattformer og tilknytninger i området.

Området, som ligger mellom Oseberg og Alvheim, omfatter funnene Frigg Gamma Delta, Langfjellet, Frøy, Fulla, Frigg, Rind og Krafla-Askja. Området er anslått å inneholde rundt 500 millioner fat oljeekvivalenter, med mulighet for ytterligere oppside på 200 millioner fat.

Partnerne i lisensene er Equinor, Aker BP og Lotos.

– Det er en direkte link mellom denne annonseringen og skatteforliket som et bredt flertall stiller seg bak på Stortinget; de foreslåtte skatteendringene er gode og nødvendige. De styrker vår evne til å investere samtidig som de vil bidra til bedret lønnsomhet for nye feltutbygginger. Som for Hod-annonsering i går, har skatteforliket vært en utløsende faktor til dagens annonsering, sier pressekontakt Ole Johan Faret i Aker BP til Energi24.