Siste forsøk på å finne mer Castberg-olje

Publisert 20. februar 2014

Kramsnø gav Statoil nok en kalddusj i Castberg-området, og selskapet går snart i gang med siste brønn i kampanjen.

I 2011-2012 hadde Statoil et gjennombrudd i Barentshavet med de to «high impact»-funnene Skrugard og Havis , som påviste i alt 400-600 millioner fat utvinnbar olje. Skrugard og Havis åpnet en ny petroleumsprovins i Barentshavet, og dannet grunnlaget for feltutbyggingsprosjektet Johan Castberg .

LES OGSÅ: Utsetter Johan Castberg-prosjektet

I 2013 lanserte Statoil en målrettet letekampanje rundt Johan Castberg-feltet for å avklare ytterligere oljepotensial i området, og gjøre utbyggingsprosjektet mer robust. Letekampanjen omfatter fem prospekter, og Kramsnø var den fjerde av disse. I dag ble det annonsert et gassfunn i denne brønnen , altså ikke olje, som man håpet på.

Klar for siste brønn i kampanjen
– Vi nærmer oss avslutningen av denne letekampanjen rundt Johan Castberg-feltet. Av de fire brønnene som er boret hittil er det dessverre bare én som har ført til oljefunn. Det siste prospektet vi skal teste i letekampanjen er Drivis, og vi starter boringen rett etter at vi har fullført Kramsnø, sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel i en melding.

Rummelhoff forklarer at Johan Castberg-området har et variert utvalg av mulige prospekter. Letekampanjen ble utformet for å dekke dette mangfoldet og gi en best mulig forståelse av det samlede ressursgrunnlaget i området.

Prospektene som er valgt ut for kampanjen tester forskjellige letemodeller og geologiske formasjoner og er uavhengige av hverandre. De var også store nok til å kunne påvirke utbyggingsløsningen.

– Må forbedre konseptet og redusere investeringene
– Letekampanjen tjener hensikten med å gi oss mest mulig informasjon om området, men har ikke gitt oss det ytterligere ressursgrunnlaget vi håpet på. Det gjør det enda viktigere å forbedre utbyggingskonseptet og redusere investeringene, sier Erik Strand Tellefsen, direktør for feltutvikling i Nord-Norge.

Statoil er operatør for utvinningstillatelse 532 med en eierandel på 50 prosent. De andre rettighetshaverne er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger