Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) puster Aker Solutions i nakken. Ptil har sjekket selskapets detaljprosjektering for Gudruns nye ben.

Understellet og pålene til Statoils Gudrun-prosjekt nærmer seg ferdigstillelse. Ptil har gjennomført tilsyn av detaljprosjekteringen for å sørge for at Aker Solutions har tilstrekkelig dokumentasjon før fabrikasjonen starter.

15. oktober stilte Ptil opp på Aker Solutions’ lokaler på Fornebu og gjennomførte stikkprøver av Gudruns bærende konstruksjoner med vekt på utmattingsanalyse, bestemmelse av vekt og tyngdepunkt, samt Statoils verifikasjoner og tilsynsvirksomhet.

Ptil understreker at konstruksjonsanalysene er store og kompliserte, men at inntrykket av omfanget av feil var lite, men Ptil kommer likevel med noen forslag til forbedring. Forslagene omhandler bruk av follower ved pæling, dokumentasjon av elementer, bruk av koeffisienter i analysene av bølgelaster og verifikasjon av kollisjonsanalysene.

Statoil har fra før iverksatt et pilotprosjekt, som kan bli førende i andre utbyggingsprosjekt. Målet er å gjøre Gudrun-utbyggingen to milliarder billigere, og Statoil har inngått et samarbeid med leverandørene i prosjektet.

Les også: Statoil håper på billigere dame

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger