Publisert 4. februar 2000

På oppdrag for Statoil lager Petro Arctic studie over hva nordnorske bedrifter kan levere til Aasta Hansteen-utbyggingen i Norskehavet.

Nord-Norges største leverandørnettverk, Petro Arctic lager en mulighetsstudie som belyser leverandørpotensialet i Nord-Norge relatert til utbygging og drift av gassfeltet i perioden 2014-2016. Studien blir del av grunnlaget når Aasta Hansteen-prosjektet skal etablere målsetninger og tiltak m.h.t. lokale- og regionale anskaffelser. Prosjektet ble presentert for potensielle leverandører under en workshop i forbindelse med Olje- og Gassnettverk Helgelands samling i Sandnessjøen i dag.

– Studien skal kartlegge hvilke leverandører som er kvalifisert, eller som kan kvalifiseres, for leveranser til petroleumssektoren i nord, sier prosjektleder hos Petro Arctic, Kjell Giæver.

– Lykkes vi med dette, blir det «all time high» for ringvirkninger i nord, sa Giæver under presentasjonen.

– Pretro Arctici vil se etter potensielle leverandører i nord innenfor alle faser av et prosjekt; fra forstudier og planlegging, via prosjektutvikling og utbygging, og videre inn i driftsfasen. Leverandørene skal defineres på hvilket leverandørnivå de kan levere sine tjenester, og vi skal foreslå grep operatører og hovedkontraktører kan ta for å sikre at relevant Nordnorske leverandører får anledning til å konkurrere om oppdrag til utbygging og drift, forklarer han.

– Vi er meget fornøyd med at Statoil gjør denne kartleggingen. Det bekrefter vårt inntrykk av Statoil som en ansvarlig organisasjon som tar ringvirkningsbegrepet på alvor, sier Giæver.

Bakgrunn for studien:

Statoil har estimert at utbyggingen av Aasta Hansteen-feltet vil medføre totalinvesteringer på rundt 34 milliarder kroner.

Statoil som operatør er nå i gang med å fordele hovedkontraktene for dekk/prosessanlegg (topside), skrog for SPAR FPSO, undervanns-produksjonssystemer (Subsea Productions Systems), kraft- og kontrollkabler (Umbilical System), produksjonsrørdesign (Flowline Engineering), marine operasjoner og boring. For hovedkontraktørene vil leverandøroversiktene fra mulighetsstudien være et viktig verktøy i valg lokale underleverandører.

Det legges spesielt vekt på leverandørenes kompetanse med relevans for utbyggingsfasen. Studien skal derfor kartlegge: kapasitet, sertifiseringer, tidligere leveranser, kompetanse, eksisterende og nye allianser, hallkapasitet for sveising og mekanisk arbeid, tilgjengelighet på kai, baser, samt andre kompetansefaktorer som vil kunne ha betydning.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger