Publisert 4. februar 2000

Toppledere innen sjømat og petroleum kommer sammen på Gardermoen i dag til første møte i topplederforumet Ett hav.

– Det overordnede målet er bedre samarbeid, for dermed å legge til rette for videre verdiskaping fra to av landets desidert viktigste næringer, sier styreleder Leiv Grønnevet i Ett hav.

Ett hav er etablert for å styrke dialogen mellom sjømat- og petroleumsnæringene. Bak etableringen ligger et ønske fra begge parter om tettere samarbeid og redusert konfliktnivå.

– Det blir fra starten av avgjørende å etablere felles virkelighetsforståelse – en plattform der de ansvarlige toppledere kan ta opp ulike saker og finne løsninger på disse, sier Grønnevet.

ønsker samarbeid
Bedre koordinering og samarbeid knyttet til innsamling av seismikk er allerede utpekt som et tema for topplederforumet.

– To ulike næringer på havet samtidig, ofte i de samme havområdene. Det er bare å erkjenne at det tidvis oppstår konflikter mellom fiskeri og seismikkinnsamling. Petroleumsnæringen ønsker å bidra til bedre samarbeid på havet, med sikte på å unngå konflikter, sier administrerende direktør Gro Brækken i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Næringene tror det er et betydelig potensial for økt samarbeid innen flere andre områder, som for eksempel oljevernberedskap.

– Jeg har tro på at Ett hav blir et forum som bidrar positivt til økt dialog og forståelse mellom to av Norges viktigste næringer, sier leder Reidar Nilsen i Norges Fiskarlag.

– En hovedutfordring er å øke kunnskapen innad i begge næringer om hverandres virksomhet og behov. Dialog og kontakt er nøkkelord i så måte, mener Nilsen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger