Publisert 4. februar 2000

Miljøvernere, som varsler kamp mot oljevirksomhet i Skagerrak, trekker likhetstrekk med Lofoten. Forvaltningsplanen for området skal være klar i 2013.

Flere verdifulle områder i Nordsjøen og Skagerrak er identifisert, og dette er gyteområder for fisk og områder for sjøfugl og sårbar bunnfauna.

– Det er et klart mål å verne deler av Skagerrak mot oljevirksomhet, sier Elisabeth Sæther, fagsjef i Norges Naturvernforbund, til Klassekampen.

Leder i Natur og Ungdom, Ola S. Elvevold, påpeker flere likhetstrekk mellom områdene utenfor Lofoten og Vesterålen og områdene langs kysten av Sør-Norge.

En faggruppe som ledes av Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) utarbeider det faglige grunnlaget for en helhetlig forvaltning av Nordsjøen og Skagerrak. Regjeringen planlegger å legge fram en stortingsmelding om dette våren 2013.

Faggruppen har lagt ut en arealrapport om områdene som beskriver havområdets miljø, ressurser og forurensningssituasjon. Den identifiserer også biologisk viktige og verdifulle områder.

Blant de verdifulle områdene som er identifisert, er området fra Bremanger til Ytre Sula, Korsfjorden, Karmøyfeltet, Ytre Boknafjorden/Jærstrendene, Listastrendene, Siragrunnen, Ytre Skagerrak østlige del og Ytre Oslofjord.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger