Skal bore Johan Sverdrup Fault Margin Appraisal

Publisert 21. februar 2013
Statoil har fått tillatelse fra Klif og Ptil om å bore og tilbakeplugge Nordsjø-brønnen 16/2-17 S.

,

Tillatelsen inkluderer pilothull og mulig sidesteg 16/2-17 A Johan Sverdrup Fault Margin . Operatøren har også fått opsjon for brønntesting.

Som tidligere nevnt skal brønnen bores med semien «Ocean Vanguard». Brønnen er tilknyttet Johan Sverdrup -feltet og er lokalisert cirka 37 kilometer sør for Grane -feltet og 63 kilometer nordøst for Sleipner -feltet. 16/2-17 S Johan Sverdrup Fault Margin Appraisal befinner seg i et vanndyp på 111 meter og ligger om lag 143 kilometer fra nærmeste land, som er Utsira utenfor Karmøy kommune i Rogaland.

Hovedformålet med brønnen er å undersøke kvalitet, tykkelse og distribusjon av Jurareservoaret. Oljebasert borevæske skal benyttes i 12 1/4″ og 8 1/2″-seksjonene av det planlagte sidesteget. Behovet for oljebasert borevæske er begrunnet med tidligere erfaringer fra referansebrønner i området. 12 1/4″-seksjonen vil ha relativt lang eksponeringstid og brønnen vil bli boret gjennom leirformasjoner som er kjent for å være ustabile. Oljebasert borevæske i 8 1/2″-seksjonen vil føre til bedre hullrensing og mer stabil formasjon i åpent hull, samt øke sannsynligheten for raskere framdrift, lengre kjerneprøver og utvidet loggeprogram.

Operasjonene skal etter planen vare i 88 døgn, inkludert boring av sidesteg. Tidligst oppstart er medio februar 2013.

Partnere i PL 265 er Statoil (operatør – 40 prosent eierandel), Petoro (30 prosent), Det norske (20 prosent) og Lundin (10 prosent).

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger