Skal bore Lupin – riggen er forsinket

Publisert 5. februar 2013

Statoil har fått Oljedirektoratets tillatelse til å bore Lupin med den forsinkede Songa Trym. Her forventer man gass tilsvarende Aasta Hansteen-gass.,Mandag kom meldingen fra Songa Offshore om at verftsoppholdet til den halvt nedsenkbare «Songa Trym», er ytterligere forsinket. Dette er riggen som skal bore Statoils Lupin -prospekt i Nordsjøen.

Lupin, brønn 16/8-3 S skal være en av Statoils såkalte «wells to watch». Èn av de andre i samme kategorien, høyriskprospektet Lovund , viste seg for kort tid siden å være tørr.

LES OGSÅ:

Songa Trym forsinket

Nærmer seg Lupin-spud

Lupin-prospektet hadde opprinnelig planlagt borestart i slutten av november i fjor, men har blitt utsatt. Ifølge Songa Offshore forventes «Songa Trym» å være ferdig på verftet i andre halvdel av februar.

Brønnen er lokalisert i PL360 i den midtre delen av Nordsjøen omkring 170 kilometer fra land.

Lupin er primært ventet å være en gassbrønn med egenskaper tilsvarende Aasta Hansteen. Kondensatet er forventet å ha samme egenskaper som Kristin-kondensatet, etter hva Petro.no kjenner til.

Formålet med letebrønnen er å undersøke hydrokarbonpotensialet i Permiske sandsteiner i Rotliegendesgruppen, samt i underliggende Devon/Karbon. Operasjonene er forventet å ta 67 dager, inkludert plugging.

Partnere i lisensen er Statoil med 50 prosents andel, Dong E&P Norge med 20 prosent, Noreco med 15 prosent og Wintershall Norge med 15 prosent.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger