Publisert 4. februar 2000

Partnerne i barentshavlisens 230, statoil og GDF Suez, har besluttet å bore en letebrønn i lisensen i Nordkappbassenget.

Beslutningen kom i slutten av oktober, etter at en teknisk evaluering av 600 km2 nyinnhentet 3D-seismikk bragte på det rene at det fantes «interessant hydrokarbonpotensial» i det såkalte Saturn -prospektet i den nordøstlige delen av bassenget. Hovedmålet for boringen skal etter det Petro Media News erfarer være intra karn sandsteiner. Borebeslutningen skal ha vært enstemmig i lisensen.

Lisens 230 ble første gangen tildelt under Barentshavprosjektet i 1997, og omfatter blokkene 7227/8, 9 og 10 . Partnere er som nevnt Statoil (operatør med 85 prosent eierandel) og GDF Suez (15 prosent).

Spud 2014?
Nøyaktig når boringen av Saturn kan finne sted, er delvis et spørsmål om tilgjengelig riggkapasitet, men operatøren har flere rigger under kontrakt som kan brukes, om brønnen skulle bli prioritert.

En av de aktuelle vil være semien «West Hercules» som starter Statoils intensive borekampanje i Barentshavet i november 2012 med Nunatak . «West Hercules» er etter planen ferdig med sin ni-brønns borekampanje i Barentshavet i januar 2014, og kan muligens være aktuell for Saturn da. Saturn kan også bli lagt inn som den ennå ikke bekreftede brønn nummer ni i kampanjen, og ville da vært klar for spud i november 2013, men ifølge Statoil er ikke brønnen inne på boreplanen i verken 2012 eller 2013.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger