Publisert 4. februar 2000

Shell jakter tilleggsreserver til sin kommende Linnorm-utbygging, og skal bore en letebrønn i Onyx South-prospektet i Norskehavet.

Letebrønnen 6406/9-3 ligger på rundt 298 meters havdyp i produksjonslisens 255 , og vil ligge omkring fem kilometer fra Linnorm -funnet ( 6406/9-1 ), faktisk like ved den planlagte rørledningstraséen fra Linnorm til Draugen . Shell sier allerede i konsekvensutredningen for Linnorm at Onyx South kan bli utbygd med en brønnramme (subsea, red.), så operatøren har en rimelig optimistisk tilnærming til boringen.

Brønnen er planlagt påbegynt i løpet av første kvartal 2013, så den vil ikke rekke innleveringen av Linnorm-PUDen i januar. Operatøren har sikret seg semien «Transocean Barents» til boringen, og under ett program som strekker seg over 102 dager, skal riggen bore til en vertikal dybde på 5340 meter, målt fra boredekket.

Formålet er som sagt å finne tilleggsreserver til Linnorm, men i letelingua utrykkes dette som at «brønnen skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i Lower Ile-, Tofte- og Lower Tilje-formasjonene.» Forventetede hydrokarboner er gass og lett kondensat. Prospektet liger i et høytrykk- og høy temperatur- reservoar, og boring vil følgelig være underlagt HPHT-prosedyrer.

Ved funn vil brønnen bli grundig testet, og operatøren har beregnet opptil 87 dager på denne testen. I den forbindelse kan det være interessant å vite at ved bruk av det planlagte testutstyret og med de planlagte dysene, vil forbrenningen av gassen være oppe i 99.9 prosent. Utreise og logistikk vil under borekampanjen skje fra Kristiansund og Vestbase.

Partnerne i PL 255 er Shell (operatør, 30 prosent eierandel), Petoro (30 prosent), Statoil (20 prosent) og Total (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger