Publisert 4. februar 2000

OMV Norge AS (OMV) skal bore opptil tre letebrønner i Wisting-prospektet i Barentshavet.

Prospektet ligger på 392 meters havdyp i PL 537 , omkring 256 km nord-nordvestfor Nordkapp,og 195km sør-østfor Bjørnøya. OMV har sikret seg semien «Aker Barents» til boringene, og oppstarten er tentativt satt til første april.

OMV er primært på oljejakt i prospektet, men utelukker ikke gassforekomster. Wisting har fire mulige reservoarsoner; to primære og to sekundære. For å penetrere disse, har operatøren satt opp tre borelokasjoner: Den første er Wisting Central , med brønnummer 7324/8-1 , som sikter på en reservoarsone i Realgrunnen. Hvis dette er tørt, bores brønnen til forpliktelsesdypet (TD) på 2400 meter, og prospektet forlates. Ved funn, gjøres nødvendig datainsamling, brønnen plugges permanent og riggen går videre til neste brønn i prospektet; 7321/7-A . Også denne bores til TD på 2800 meter. Den tredje planlagte brønnen, 7324/7-B , bores kun om man får tekniske problemer i de to første.

Boreoperasjonene er estimert til 44 dager ved tørt hull, men blir utvidet til opptil 76 dager ved funn. Operatøren har ikke planer om å teste brønnene.

OMV er operatør av PL 537 (25 prosent ), med Idemitsu (20 prosent), Petoro(20 prosent), SpringEnergy (20 prosent), ogStatoil (15 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger