Publisert 4. februar 2000

Lundin melder om en overskuddsøkning på 293 prosent på ett år, og skal bygge ut alt de har funnet i Norge så langt i år.

LUNDINS HOVEDPROSJEKT: Luno-feltet i PL338.
(Ill.: LUNDIN)

Selskapet melder om en produksjon på 33.500 fat oljeekvivalenter per dag, en oppgang på 24 prosent fra første kvartal 2010. Men den store økningen finner vi på bunnlinjen: selskapet melder om en økning i overskuddet på hele 293 prosent det siste året, til 282,7 millioner kroner.

– De positive produksjonstallene var primært et resultat av feltene Alvheim og Volund i Norge, og kombinert med gode oljepriser på et gjennomsnitt over 105 dollar fatet har resultert i en rekordgod kontantstrøm for selskapet. Operasjonskostnader på under fire dollar fatet på feltene i Norge har også hatt en positiv innvirkning på vår finansielle situasjon, sier C. Ashley Heppenstall, administrerende direktør i Lundin Petroleum, i en pressemelding.

Selskapet peker også til Norge for å vise hvor selskapet ser for seg en fremtid:

– Vår produksjonsøkning vil komme fra ulike norske feltutbygginger som til sammen vil doble vår produksjon til over 60.000 fat oljeekvivalenter per dag innen fem år. Som tidligere nevnt vil disse prosjektene finansieres gjennom intern kontantstrøm og banklån, uten behov for annen type finansiering, sier Heppenstall.

Selskapet har planer om å bore ti brønner i Norge i år, hvorav to allerede er ferdige. Begge disse to skal bygges ut, trolig som fast track-prosjekter. Caterpillar-funnet, som er operert av Marathon, vil trolig bli bygget ut sammen med Bøyla-feltet, som er det nye navnet på Marihøne-funnet. Disse funnene ligger i nærheten av Alvheim-feltet. Tellus-funnet, som ligger like i nærheten av Lundins planlagte Luno-utbygging, vil bli bygget ut som en del av denne utbyggingen, sier Heppenstall.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger