Publisert 4. februar 2000

GDF Suez vil lete og finne mer i Gjøa-området, samt starte leting i Barentshavet med Byrkje/Gloppen-prospektet i lisens 607.

– Vi ønsker å ta leaden i Gjøa -området. Vi har ledig prosesskapasitet for andre funn og felt i området, og vi ønsker å tilby andre lisenser plass på Gjøa for prosessering av olje og gass, sier kommunikasjonssjef i GDF Suez Norge, Ulf Rosenberg til Petro Media News.

– Samtidig som vi tilbyr dette, må vi også finne ut hva som finnes i Gjøa-lisensen, sier Rosenberg til Petro Media News.

– De planlagte brønnene er Kon-Tiki som ligger i samme lisens som Gjøa, lisens 135 . Den andre brønnen ligger i nabolisensen 636, og har fått navnet Ra/Tigris . Det er ikke samme partnerskap i begge disse lisensene, men vi er operatør av begge, sier Rosenberg videre.

Det var offshore.no som først meldte om de nye Gjøa-brønnene.

Ulf Rosenberg forklarer videre at det er Gjøa-plattformens levetid og feltets produksjonstid som ligger til grunn for at selskapet vil tilby omkringliggende lisenser prosesseringsplass.

– Om vi er flinke, produserer vi fra Gjøa i 16-17 år. Plattformen er bygd for 30 år, og det er dette som er konseptet. Vi har ledig kapasitet og levetid, sier Rosenberg.

Brønnene som skal bores i området til neste år, skal bores av «Transocean Barents,» og brønnene skal bores etter hverandre.

Rosenberg legger også vekt på at GDF Suez er klare for å ta dette gjennom alle faser.

– Dersom vi finner noe i disse, så er vi klare for å ta dette gjennom alle fasene. Det vil si videre leteboring, studier, konseptvalg, planlegging, utbygging, prosjektering, igangsettelse og drift. Men forutsetningen for at vi får til dette, er at vi klarer å drive Gjøa på en sikker og god måte. Det er det dette handler om, sier han.

Ifølge Rosenberg, har GDF Suez også sikret seg samme riggen, «Transocean Barents,» til boringen av deres neste Barentshavs-prospekt, kalt Byrkje/Gloppen i lisens 607 .

– Denne brønnen skal bores i 2013, eventuelt i 2014, alt ettersom hvordan det ligger an med riggen. Vi ønsker å satse tyngre i Barentshavet, og dette er en del av denne satsingen, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger