Skal frakte Statoil-rigger til Norge

Publisert 3. februar 2014

Dockwise leverer to jackups.,Dockwise, som er et datterselskap av Boskalis, annonserer nå at de har landet kontrakter for tilsammen 65 millioner dollar (ca 407,9 millioner kroner), der den største avtalen er gjort med Statoil.

Denne kontrakten innebærer at Dockwise skal frakte to av Statoils kommende Cat J-rigger fra Samsung-verftet i Sør-Korea til Norge. De to riggene skal etter planen være ferdigstilt og klar for frakt til Norge en gang mellom andre halvdel av 2016 og 2017. Skipene som skal utføre oppdraget er «Blue Marlin», samt «White Marlin», som fremdeles er under bygging.

Oseberg og Gullfaks

De nye riggene er laget for å utføre operasjoner i vanndybder på fra 70 til 150 meter, og kan bore brønner med en dybde på opp til 10000 meter. De er skreddersydd for arbeid i utfordrende områder, og skal på plass på henholdsvis Oseberg- og Gullfaks-feltet.

− Dette er en viktig milepæl både for Oseberg og Gullfaks. Tildelingen vil sikre nødvendig riggkapasitet til begge lisensene til svært konkurransedyktige priser. Reduserte borekostnader er viktig for å øke utvinningen og opprettholde produksjon på Oseberg og Gullfaks i flere tiår, sa Øystein Håland, områdedirektør for Drift vest i Statoil i forbindelse med bestillingen av riggene.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger