Skal fylle Hauganes sko

Publisert 8. oktober 2013

Det norske oljeselskap ASA har funnet Erik Hauganes etterfølger og har ansatt Karl Johnny Hersvik er som ny administrerende direktør.,Hersvik, som kommer fra stillingen som direktør for Statoils forskningssenter i Trondheim, vil tiltre 1. mai 2014.

Ifølge en melding fra det norske, ser Hersvik fram til å lede et så spennende selskap som Det norske, et selskap som har utviklet seg fra leting til å bli et fullverdig oljeselskap også med utbygging og drift.

– Det norske går inn i en ny fase som operatør for utbyggingen av Ivar Aasen, samtidig som selskapet har store verdier knyttet til andelene i Johan Sverdrup -feltet. Det er spennende og utfordrende å være med på å bygge Det norske videre som en betydelig aktør på norsk sokkel, sier Hersvik.

Styreleder i Det norske, Sverre Skogen, er fornøyd med Karl Johnny Hersvik som ny administrerende direktør i selskapet.

– Det norske får en ung og dynamisk toppsjef med bred erfaring. Vi er trygg på at han er den rette til å føre selskapet videre i en spennende fase, sier Skogen, som selv vil fortsette som arbeidende styreleder, og med Øyvind Bratsberg som daglig leder til Karl Johnny Hersvik overtar.

Bred erfaring
Karl Johnny Hersvik er nå forskningsdirektør i Statoil, der han har vært siden januar 2011. Fra 1998 har han hatt mange lederstillinger i Statoil og Hydro. Han har vært ledende reservoaringeniør og driftssjef. Hersvik har også hatt flere stillinger innen forretningsutvikling, inkludert visepresident og prosjektleder for West Qurna-prosjektet i Irak og visepresident for produksjonsteknologi. Hersvik er cand.scient i matematikk fra Universitetet i Bergen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger