Publisert 4. februar 2000

Første byggetrinn er for kommende industripark for subsea-utstyr i Sandnessjøen er landet.

– Vi har nå bestemt oss for at lagring av subsea-utstyr i driftsfasen for Skarv-feltet skal landes i Sandnessjøen, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BP, Olav Fjellså, til Helgelands Blad.

– I løpet av april-mai kommer vi til å gå ut med anbud der vi ber om tilbud på et industrilokale på 3.000 kvadratmeter, med rett til å utvide med ytterligere 600 kvadratmeter. Vi vil i tillegg ha uteareal på 2.500 kvadratmeter, med mulighet til å utvide med ytterligere 2.000 kvadratmeter. Disse arealene må ligge nær kai, sier Fjellså.

Ifølge avisen vil BP ha inn anbud på to hovedkontrakter; en for leasing av selve bygget, og en for vedlikehold og modifikasjon på subsea-utstyret. BP har allerede kontrakt med Asco for håndtering av gods og utstyr i det nye anlegget.

BPs beslutningen er blant annet tatt på grunnlag studien «Subsea V&M satsing i Sandnessjøen og på Helgeland» i regi av Nordland Fylkeskommune. Rapporten ble lagt fram i februar 2011, og fylkeskommunen er fornøyd med oljeselskapet. Også andre selskap skal være interessert i en subseapark på Helgelandet, melder avisen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger