Publisert 4. februar 2000

Uptime Centre of Competence skal legge til rette for samarbeid om forskning, teknologi- og næringsutvikling som skal bidra til økt konkurransekraft og entreprenørskap blant næringsaktørene innenfor maritim og offshore drift og vedlikehold.

Geir Storaas (60) tiltrer stillingen som den første daglige lederen i det nystiftede senteret i Bergensregionen, som er ledende innen maritim og offshore drift og vedlikehold.??

Styrker posisjonen
Ifølge en melding vil denne posisjonen styrkes med etableringen av senteret. Det skal blant annet legge til rette for samarbeid om forskning, teknologi- og næringsutvikling som kan stimulere og bidra til økt konkurransekraft og entreprenørskap blant næringsaktørene innenfor maritim og offshore drift og vedlikehold.

– Dette er en helt ny satsing i Bergensregionen, og en satsing som har bred oppslutning fra næringsaktørene i regionen, sier Knut Vindenes som er styreleder UPTIME Centre of Competence.

– Initiativtakerne til etableringen av senteret var Innovasjon Norge og NCE Subsea og Business Region Bergen, sier Vindenes.

Storaas er sivilingeniør med MBA-påbygging og har solid industriell erfaring. Han har vært administrerende direktør i Fabricom og i Trelleborg Viking AS og har hatt flere topplederstillinger i ABB Olje og Gass. Storaas kommer nå fra rekrutterings- og konsulentutleieselskapet Prime People HR Solutions AS.
Uptime Centre of Competence stiftes formelt 21. Februar, og Geir Storaas tiltrer 27. februar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger