Skal produsere én milliard fat

Publisert 6. mars 2013
Utbyggerne forventer at Skrugard-infrastrukturen skal produsere en milliard fat i løpet av sin levetid.

,Dette estimatet er basert på det gjenværende letepotensialet i lisensen og de nærliggende områdene. Selv om de totale utvinnbare ressursene for Skrugard og Havis i dag er estimert til mellom 400 og 600 millioner fat olje, og utvinningsgraden er på henholdsvis 45 og 55 prosent for de respektive feltene, mener utbyggerne produksjonsperioden – og utvinningen – vil kunne forlenges ved innfasing av prospekter. Og oppsidepotensialet er betydelig.

Partnerne i PL 532 venter bare på at riggen ”West Hercules” skal bli klar før de går i gang med ytterligere leting i lisensen. Allerede i vår starter en leteboringskampanje som inkluderer prospektene Nunatak, Kramsnø og Skavl i Tubåen/Fruholmen -formasjonen. Seismikken antyder at Nunatak alene kan doble ressursene i Skrugard om alt går som man håper. I tillegg skal lskrystall -prospektet i PL 608 , en lisens der sammensetning av rettighetshavere er identisk med PL 532, bores i løpet av den samme letekampanjen.

Utbyggerne opplyser at man i tillegg til de ovennevnte har identifisert rundt 30 prospekter i PL 532/608. Nåværende evalueringer tilsier at ingen av prospektene i har tilsvarende volum som Skrugard , men de kan bidra til økt ressursgrunnlag og forlenget levetid for utbyggingen.

Åpner ny provins
Utbyggingen etablerer infrastruktur i en helt ny oljeprovins i Barentshavet. Lisens 532 ligger omtrent pa 72°N og 20°0, omlag 240 km fra Hammerfest og 200 km fra Bjørnøya, i et område helt uten eksisterende infrastruktur. Avstanden fra Skrugard til Snøhvit – og Goliat -feltene er henholdsvis 100 og 150 km.

Havbunnen i det aktuelle omradet er ujevn som følge av omfattende skrumerker fra isfjell, og havdypet varierer fra 360 til 405 meter.

PL 532 omfatter blokkene 7219/9, 7220/4,5,7 og 8 og ble tildelt i mai 2009 som en del av den 20. konsesjonsrunden. Første april 2011 meldte rettighetshaverne om olje av høy kvalitet i Skrugard-­strukturen. Knappe ni måneder etter, i januar 2012, kunne man melde om olje også i den nærliggende Havis-strukturen i samme lisens. I april 2012 bekreftet en avgrensningsbrønn det antatte oljepotensialet i Skrugard-strukturen. Nå er altså utbyggingen underveis.

Partnere i PL 532 er Statoil (operatør – 50 prosent andel), Eni Norge (30 prosent) og Petoro (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger