Skal redusere risiko og levetidskostnader

Publisert 1. april 2014

DNV GL har etablert et Joint Industry Project (JIP) for å utvikle praktiske metoder for å redusere risiko og levetidskostnadene av ståltau for subsea løfteapplikasjoner.,På grunn av et økende fokus på sikkerhet knyttet til subsea løfteoperasjoner, har DNV GL etablert et Joint Industry Project (JIP) for å utvikle praktiske metoder for å redusere risiko og levetidskostnadene for ståltau for subsea løfteapplikasjoner, ved hjelp av en integrert systemtilnærming. Det skriver DNV GL i en melding

– Fjorten ulike aktører i bransjen har allerede meldt seg, og flere samarbeidspartnere er velkommen, spesielt olje- og gassoperatører, sier prosjektleder Inger-Lise Tangen i DNV GL.

– Frontier-områder har dukket opp som seriøse attraksjoner for olje- og gassoperatører i de senere årene. Over halvparten av industrilederne vi intervjuet i vår bransjestudie sa de forventer at undervannsteknologi er den sterkeste investeringene i år, for å støtte leting i nye eller utfordrende omgivelser, sier Elisabeth Tørstad , konsernsjef i DNV GL Oil & Gas.

– Å operere i disse områdene krever ledende teknologi og ny kunnskap. Bransjesamarbeid er enda viktigere her der de tekniske utfordringene er komplekse og risikoeksponeringen kan være høyere. Dette JIP er derfor svært betimelig, sier hun.

Den raske økningen i antall subsea feltutbygginger på verdensbasis vil kreve større fokus på sikker gjennomføring av subsea løfteoperasjoner, både i installasjonsfasen og gjennom hele levetiden til feltet. Høye sikkerhetsnivåer vil bli enda viktigere når man går inn i dypere og ultradypt vann, løfter større og tyngre utstyr og mer komplekse og dyre strukturer .

Men det er begrenset regler, forskrifter og standarder som er egnet for å sikre og vurdere integriteten av ståltau for subsealøft, særlig for større diameter tau. En rekke ulike faktorer kan påvirke integriteten til et ståltau, men kunnskapen om deres effekt og samhandling, og hvordan man skal vurdere dem, er dessverre begrenset foreløpig.

– Næringsaktørene har uttrykt bekymringer knyttet til dagens kunnskapsnivå, kompetanse og teknologi knyttet til vurdering av tilstanden og integriteten av ståltau. Derfor har DNV GL i samarbeid med næringen etablert en JIP med sikte på å utvikle en anbefalt praksis for integritetforvaltning av ståltau som brukes for subsea løfteoppgaver, forklarer Tangen.

– De nye metoder for integritetforvaltning av ståltau vil danne grunnlag for dokumentasjon av sikkerhet og pålitelighet av integrerte systemer i henhold til DNV – OS – E407, gjennom hele levetiden til tauet til den er forkastet. Prosjektet vil omfatte relevante spørsmål knyttet til systemintegrasjon, overvåking, tilstandsvurdering, inspeksjon, vedlikehold, smøring, produksjon og lignende, skriver DNV GL.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger