Skal samle de som gransker

Publisert 30. juli 2013

I september går startskuddet for den første granskingskonferansen. Erling Holmefjord håper granskingsmiljøet kommer til Stavanger.,Det er 17. og 18. september at Granskingskonferansen arrangeres for første gang. Det er i Stavanger det skjer, med Erling Holmefjord og Petro Media News i spissen. Selskapet arrangerer flere andre konferanser knyttet til olje- og gassindustrien, deriblant Riggkonferansen, Nordområdekonferansen og Beredskapskonferansen.

Videreføring
– Granskingskonferansen er på sett og vis en slags videreføring av Beredskapskonferansen. Men denne konferansen er mer spisset mot granskingsmiljøet, sier Holmefjord.

Han understreker at det vil være hovedfokus på gransking av hendelser i oljeindustrien, men at temaene som blir tatt opp vil være aktuelle for alle som driver med gransking.

To dager
– Det gjelder for både olje og gass, transport og kommunikasjon og flere andre områder, sier Holmefjord.

Konferansen går over to dager, og tar for seg gransking etter hendelser og ulykker, politiarbeidet og samarbeidet mellom involverte, læring og anvendelse av granskingsmetoder. Blant annet ser man på relevante caser og ikke minst de menneskelige faktorer i forbindelse med hendelser og ulykker.

Tre temaer
– Granskingskonferansen er delt opp i tre temaer. Det første temaet er ”gransking, tilnærming og perspektiver”. Det andre temaet er ”gransking og metodikk”, og det tredje temaet dreier seg om ”den menneskelige faktor”, forklarer Holmefjord.

Blant annet skal sjefsetterforsker i Statoil, Arild Førland, fortelle om erfaring med bruk av nye granskingsmetoder. Havariinspektør Per Andreas Langeland fra Statens havarikommisjon for transport skal fortelle om hvordan bruk av metodikk er med på å øke troverdigheten i granskingsfunnene. Maersk stiller på sin side opp under temaet ”den menneskelige faktor”, mens både Politi og Petroleumstilsynet er representert med innledere.

Bred komité
I programkomiteen har Petro Media News med seg stabsleder Geir Ove Kollsgård fra OFFB, Hugo Halvorsen som er daglig leder i Samarbeid for Sikkerhet, prosjektleder HMS i Statoil Rune Nedrehagen, professor ved UiS Kjell Harald Olsen, og Rune Schwebs fra Petroleumstilsynet.

Holmefjord håper konferansen kan samle granskingsmiljøet en gang i året fra og med september i år.

– Planen er å gjøre dette til en årlig konferanse, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger