Publisert 4. februar 2000

Olje- og energiminister Ola Borten Moe presenterte i dag planer for et kunnskaps- og kompetansesenter om petroleumsvirksomhet i nord og arktis.

Olje- og energidepartementet har besluttet å oprrette et forsknings- og kompetansesenter for petroleumsvirksomhet i nordområdene og Arktis, fortalte Ola Borten Moe under en rundebordskonferanse i Trondheim i dag, der aktivitet i arktis diskuteres mellom en rekke forskjellige land, deriblant Finland, USA, Canada, Island, og Norge.

– Den økte petroleumsvirksomheten i nordområdene vil styrkes gjennom økt kunnskap og ny teknologi. Med det nye senteret tar vi grep for å bygge opp et kompetansemiljø i Nord-Norge. Målet vårt er at akademia og næringslivet i nord skal samarbeide om å flytte kunnskapsfronten knyttet til arktiske utfordringer, sier Borten Moe.

Det er planlagt at kunnskaps- og kompetansesenteret skal åpne sommeren 2013, og hovedsetet vil ligge i ett av de tre nordligste fylkene.

Planen er ifølge olje- og energidepartementet at senteret skal bygge opp et forskningsmiljø av høy kvalitet, som er relevant for oljenæringen i nord og i arktiske strøk. Forskningen skal foregå i samarbeid med andre forskningsmiljøer, nasjonalt og internasjonalt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger