Skal spudde ny Nordsjø-brønn i dag

Publisert 4. oktober 2013

GDF Suez har fått riggen på plass over P8, tidligere kjent som Kon-Tiki.,GDF Suez har omsider tatt over «Transocean Barents,» som har stått i Shells Onyx South -prospekt langt over tiden.

Nå er riggen ankommet destinasjon for Nordsjø-letebrønnen 35/9-9 P8 – tidligere kjent som Kon-Tiki . Operatøren kan fortelle at de forventer å spudde brønnen allerede i dag, men at man er litt avhengig av værforholdene.

P-8 ligger i lisens 153 i Nordsjøen, cirka tre km nordvest for Gjøa -feltet, cirka 20 nautiske mil vest for Florø, som skal være helikopter- og forsyningsbase under operasjonen. Havdypet på lokasjonen er 360 meter.

P-8 skal bores som en vertikal brønn til et totalt dyp på cirka 3.540 meter målt fra riggens boredekk. Letebrønnen skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i sandformasjoner i Viking Gruppen, og sonene som skal undersøkes er Fensfjord- og Krossfjordformasjonene.

Sekundære mål er Ness og Etiveformasjonene i Brent Gruppen. Dersom det påvises hydrokarboner i primærmålet, kan det være aktuelt å bore et sidesteg. Det er ikke planlagt tradisjonell brønntest. Varigheten av operasjonen er estimert til 45 døgn.

GDF Suez er operatør i PL 153 (30 prosent) med partnerne Petoro AS (30 prosent), Wintershall (15 prosent), Shell AS (10 prosent) RWE Dea Norge AS (8 prosent) og Statoil ASA (5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger