Publisert 4. februar 2000

Neste letebrønn i Barentshavet, 7120/1-3 i Lundins Skalle-prospekt, nærmer seg raskt, og en spud er mulig i første halvdel av mai.

SKAL BORE SKALLE: «Transocean Leader».
(Foto: TRANSOCEAN)

Riggen som skal bore Skalle, semien «Transocean Leader,» er i dag på Statoil´s Nordtuva -prospekt i PL 312 i Norskehavet. Etter planen skulle riggen holdt på i letebrønnen 6407/3-1s fram til siste uken i mai, men etter det Petronord.no erfarer, overtar Lundin riggen lenge før det. Overfor Petronord.no ønsker ikke Lundin å uttale seg om datoer, men bekrefter at de «overtar riggen i nær framtid.» Torsdag uttalte Statoil at boreoperasjonene i Nordtuva «pågår.»

Opprinnelig skulle Lundin brukt semien «Polar Pioneer» på Skalle -boringen før den gikk til Tromsø for oppgradering og deretter til BPs Skarv , men grunnet forskyvninger i Statoils timeplaner, ble «Transocean Leader» valgt isteden. På det tidspunktet ble det meldt at riggen før den flyttet nordover skulle gjennomgå en mindre oppgradering for å tilfredstille de daværende nullutslippskravene i Barentshavet, men Lundin forteller nå til Petronord.no at riggen vil være klar for Barentshavet allerede ved overtakelsen.

Når «Transocean Leader» spudder Skalle har operatøren seks forskjellige geologiske mål brønnen skal treffe. Basert på seismikken estimerer operatøren at de seks «lommene» kan inneholde så mye som 150 + 60 millioner fat olje, dersom letemodellen innfrir. Til sammenligning er Enis Goliat -felt estimert til 192 millioner fat olje.

Under sin presentasjon på årsmøtet i PetroArctic tidligere i vår la Lundin frem bilder fra den aktuelle formasjonen i PL 438 , hvor de seks mulige væskeansamlingene viser. Sammen med den geografiske og geologiske nærheten til det lille Myrsildre -funnet, gir dette operatøren grunn til å tro at væsken i Skalle kan være olje.

Skallebrønnen, 7120/2-3 , ligger nordvest for Snøhvit i PL 438 og omfatter blokkene 7120/1 til 6 . Lundin er operatør med en andel på 25 prosent, RWE-Dea og Petoro har andeler på 20 prosent hver, Marathon Norge (17.5 prosent), Det norske (10 prosent) og Talisman (7.5 prosent). Lisensen ble tildelt 30. april 2010.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger