Publisert 4. februar 2000

Borekaksen fra Skarv ligger ennå i containere på Horvnes i Alstadhaug kommune. Men det planlagte miljøsenteret skal være i rute, og snart skal kaksen renses.

– Vi har overtatt bygget fra entreprenøren, og er i gang med å få på plass innmaten. I midten av denne måneden regner vi med å ha prosessutstyret på plass, forteller prosjektleder åsbjørn Dysvik i Scomi Oiltools til Helgelands Blad .

Det var den langdryge avgjørelsen om valg av område for basen som har gjort etableringen av miljøsenteret ekstra travel for eierne, men senteret skal nå være i rute.

– Nå synes jeg at vi ligger veldig godt an. Til tross for en tøff vinter så har det meste gått stort sett i henhold til planen. Det eneste som bekymrer oss litt er at vi fortsatt venter på noen tillatelse fra myndighetene, men de skal være rett rundt hjørnet, forteller Dysvik.

Dysvik anslår ovenfor Heglelands Blad at de kommer til å ha behov for pluss minus 15 ansatte, han forteller videre at de nå også har ansatt leder for prosessen.

Ringvirkninger
Det er to prosesser som skal foregå når det nesten 1.800 kvadratmeter store bygget står klart. Borekaksen fra feltet skal varmebehandles for å skille olje og væske. Tørrstoffet som blir til overs skal kunne brukes i forbindelse med veibygging, asfalt og lignende.

Avfallet har tidligere blitt fraktet til Bergen for rensing, men avtalen mellom Scomi Oiltools og Veolia Miljø innebærer at miljøsenteret vil være betydelig nærmere feltet.

– Vi stilte krav om at miljøsenteret måtte etableres i Sandnessjøen, og det er spennende for regionen det som nå skjer. Jeg tror helt sikkert vi vil erfare en spin off av andre produkter og tjenester av denne etableringen, forteller Olav Fjellså i BP.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger