Publisert 4. februar 2000

Skeie Drilling & Production har kommet til en enighet med obligasjonseierne om en restruktureringsplan i selskapet, og får dermed forlenget sin levetid.

Selskapet sendte i forrige uke ut en melding om at selskapet hadde fått nei fra obligasjonseierne til den framlagte restruktureringsplanen, og selskapet slet derfor med blant annet lav likviditet. Selskapet har tre rigger under bygging ved Keppel FELS, og hadde misset flere betalinger på disse riggene. Keppel trådte dog til med velvilje og uttrykte sin støtte for restruktureringsplanen, og nå har også obligasjonseierne snudd.

Restruktureringen betyr blant annet at hovedaksjonærene Skeie Technology og Wideluck har forpliktet seg på å delta i en emisjon på nesten 550 millioner kroner. I forhold til den opprinelige restruktureringsplanen har det også blitt lagt inn en klausul om at sikrede obligasjonseiere vil motta aksjer tilsvarende 33 prosent i selskapet etter restruktureringen.

– Vi er veldig glade for å ha kommet fram til enighet med våre største obligasjonseiere som gir oss mulighet til å fullføre byggingen av våre tre jackup-rigger ved Keppel FELS i Singapore. I tillegg tror vi restruktureringen av kapitalen i Skeie Drilling & Production vil representere et attraktivt grunnlag for å investere i emisjonen som vil bli tilbudt våre eksisterende aksjonærer, obligasjonseiere og andre, sier Birger Skeie, administrerende direktør i Skeie Drilling & Production.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger