Publisert 4. februar 2000

Brønnstimuleringsfartøyet «Big Orange» braste i natt inn i faste installasjoner på Ekofisk-feltet, og deler av produksjonen er nå stengt ned. Ingen personer ble skadd.

Klokken 04:20 drev brønnstimuleringsfartøyet «Big Orange» inn i plattformen 2/4-W på Ekofisksenteret. Skipet er en syretanker under kontrakt med Schlumberger som var på vei til Ekofisk-feltet for å gjøre brønnstimulering. En kilde nær hendelsen forteller til Oilinfo at mannskapet på Ekofisk våknet av et enormt brak i fire-tiden i natt, men alt mannskap ombord har nå fått munnkurv, og det er planlagt et HMS-møte ombord klokken 12:00 i dag.

2/4-W, også kalt Whiskey, er en vanninjeksjonsplattform, og vanninjeksjonen fra denne plattformen er nå stanset. I tillegg er produksjonen fra plattformen 2/4-A, også kjent som Alpha, stengt ned.

– Det vi ser av skader på 2/4-W gjør at vi har stengt ned vanninnsprøytingen og Ekofisk-installasjonen 2/4-A som ligger sør-sørvest for selve Ekofisk-senteret. 2/4-A produserer til stigerørsplattformen 2/4-FTP, og denne bruker flammetårnet som går via 2/4-W. Derfor har det blitt nødvendig å stenge ned denne produksjonen, forteller Stig S. Kvendseth, kommunikasjonsdirektør i ConocoPhillips.

Produksjonen fra 2/4-A ligger på 20.000 fat i døgnet.

– Vi er nå i ferd med å undersøke hva som er skjedd og hvilke skader som er påført installasjonene, så det er vanskelig for oss å si noe nå om hvor lenge installasjonen vil være stengt ned.

Oilinfo kommer tilbake med mer.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger