Publisert 4. februar 2000

49 personer ble evakuert da Farstad-skipet «Far Grimsheader» fikk motortrøbbel og støtte mot «Songa Dee» på Alvheimfeltet i Nordsjøen.

Mannskap uten operasjonelle oppgaver ble evakuert fra den halvt nedsenkbare plattformen litt over 23.00 mandag kveld, skriver Sunnmørsposten. 34 av mannskapet ble sendt til land med helikopter, ytterligere 13 personer skal fraktes til land i løpet av formiddagen. Det er totalt 51 mennesker på plattformen tirsdag morgen.

Det er 100 personer om bord på plattformen, og 14 mennesker på skipet. 23.40 skal situasjonen ha vært under kontroll opplyser administrerende direktør, Karl Johan Bakken i Farstad Shipping.

– To fartøyer har kommet til og slept supplyskipet vekk fra plattformen. Vi anser derfor situasjonen som under kontroll, sier Bakken til Sunnmørspostens nettutgave.

Han opplyser videre at skipet har fått noen skader, men at det ikke skal ta inn vann. Han legger til at mannskapet tar situasjonen rolig, og at ingen har kommet til skade.

Ikke fare for oljesøl

Hovedredningssentralen opplyser at det er kommet melding om lekkasjer i tanker på supplyskipet, men at skipet beholder stabiliteten. Det skal ikke være fare for forurensing, skriver smp.no.

– Det er et standbyskip som har fått driftsstans, og ligger og slår mot riggen. Det er en såpass farlig situasjon at mannskapet om bord riggen er mønstret, og både norske og britiske helikopter er sendt ut, opplyste operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet ved 22-tida.

Ifølge Marathon Petroleum skal det ikke være fare for oljesøl fra riggen. «Songa Dee» holder for tiden på med produksjonsboring på feltet.

– Forsyningsskipet er nå trukket bort fra «Songa Dee», men de jobber der ute med å finne ut hvordan supplybåten skal komme seg løs fra vaieren, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen til Aftenbladet.no.

Alvheimfeltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, ikke langt fra grensen til britisk sektor. Det er Marathon Petroleum som er operatør på feltet, som startet produksjonen sin i juni 2008.

Supplyskipet fra Farstad er et relativt gammelt skip av typen UT 701 L.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger