Publisert 28. juni 2018

Enova ga fredag Skipavika tilskudd til ny landstrømsterminal. Tilskuddet er på 4,9 mill og blant de høyeste tildelingene.

«For Skipavika betyr dette at vi kan fortsette å levere grønn energi for skip og rigger som ligger til kai.  Siden starten i 2013 har forbruket gradvis økt, og forbruket nå tilsvarer ca. 1500 husstander. Med den  nye landstrømsterminalen  kan vi levere strøm til ankerhåndeteringsfartøyene som går inn og ut fra IKM sin base i Skipavika, i tillegg kan annen trafikk nyte godt av dette gode tilbudet som blir muliggjort gjennom denne viktige støtten fra Enova», skriver selskapet i en pressemelding.

«Skipavika er kommet inn i en ny fase.  Vi har nettopp signert kontrakt med et utenlandsk selskap som flytter lager fra kontinentet til Skipavika, et bygg på 3000 m2. I den forbindelse får vi også levert ny mobilkran, en splitter Liebherr  450 tonns mobilkran.  Denne kunder signaliserer også behov for landstrøm.  Kraftselskapet BKK er med på laget, og har etablert ny nettstasjon på 30MW like ved havnen.»

– Neste uke seiler «Songa Trym» på sin siste reis, så derfor er det også ekstra fint at vi kan gi enda bedre tilbud til nye kunder som banker på, sier Lars Hellandsjø.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger