Publisert 4. februar 2000

Totals lille undervannsfelt Skirne i Nordsjølisens har alltid vært avhengig av Statoils Heimdal-felt for å være levedyktig. Når Heimdal nå ligger an til forlenget levetid, følger Skirne i samme spor.

LITT TIL: Skirne-feltet liger an til noen ekstra år i salen
(Ill:Total)

I følge kilder PetroMedia kjenner til, har operatør for Skirne, franske Total, i en periode drevet levetidsvurdering for det lille undervannsfeltet Skirne. Olje- og gassfeltet er bygget ut med to brønnrammer som er koblet opp mot Statoils Heimdal-felt, og har siden oppstarten dermed vært avhengig av et levedyktig Heimdal for å forsvare sin eksistens.

Heimdal er en viktig hub for gasseksport på norsk sokkel, og sender store mengder gass til Europa via Statpipe og Vesterled-rørene. De siste årene har det blitt gjort stor innsats for å forlenge levetiden til Heimdal, primært ved å knytte nye funn og ressurser opp mot feltet. Et av disse var Skirne, som kom i produksjon i 2004 med en levetidsdesign på 15 år.

OK litt til
Skirne skulle dermed vært modent for nedstengning rundt 2019. Undersøkelser utført av Total har derimot nå konkludert med at det ikke finnes tekniske årsaker til at feltet ikke skal kunne få holde det gående noen ekstra år, og levetiden har dermed blitt forlenget til en gang mellom 2020 og 2025.

Dette er selvsagt noe Total må søke konsesjon om, men dersom Totals undersøkelser stemmer og den tekniske integriteten er i orden, skulle det ikke være noe i veien for forlenget drift.

Skirne er i 2011 forventet å produsere rundt 2.000 fat olje og 0,63 miliarder Sm3 gass per dag. Den vil i løpet av 2012 få selskapet av det nye lillesøsterfeltet Atla, som nå har PUD inne til vurdering.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger