Publisert 4. februar 2000

Det spørs om Statoils gjennomgang av Hydros virksomhet i forkant av fusjonen holder for amerikanske kredittmyndigheter. Statoil ba Hydro fylle ut et spørreskjema, og stolte på at det holdt.,

STOLTE På HYDRO: Statoil og Ola Morten
Aanestad. (Foto: HENRIK SALTHE)

Etter Statoils egen korrupsjonssak i Iran ble selskapet satt i prøvetid hos det amerikanske kredittilsynet, siden StatoilHydro er registrert på New York-børsen. Nå er selskapet igjen i kredittilsynets søkelys, etter Libya-avsløringene i forrige uke.

– Kredittilsynet og justisdepartementet vil nesten garantert stille mange og tøffe spørsmål om hvilke undersøkelser som ble gjort fra Statoils side under fusjonsprosessen med Hydro sier advokat Stuart H. Deming, ekspert på slike saker, til Teknisk Ukeblad.

– Dersom disse undersøkelsene ikke oppfattes som gode nok, er det fusjonerte selskapet i en sårbar posisjon, legger han til.

Ifølge advokaten holder det ikke at fusjonerende selskaper spør om samarbeidspartneren har rent mel i posen, en må forsikre seg om at fusjonspartneren har det. Den eneste undersøkelsen som ble gjort av Statoil var et spørreskjema som begge selskapene måtte besvare.

– Dette var en fusjon basert på gjensidig tillit. Det hadde vært annerledes dersom det var snakk om overtakelse av aktiva. Da hadde vi brukt eksterne granskere, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger