Publisert 4. februar 2000

I går lanserte National Subsea Research Institute i Skottland en strategi for hvordan landet skal gå forbi Norge som verdens ledende subsea-nasjon.

MODENT: FMC og Statoils samarbeidsprosjekt
Tordis er et godt eksempel på subsea-løsninger
i modne områder. (Ill.: FMC)

NSRIs strategi er å gire opp arbeidet med å finne revolusjonerende vitenskapelige løsninger på de stadig mer komplekse utfordringene man støter på ved å utvinne olje og gass fra modne områder. Instituttet satser på å tiltrekke seg verdensledende forskere til Skottland og etablere fire universitetsstillinger innenfor inspeksjon, undervannsroboter og selvstendig læring, undervannskommunikasjon og intelligente overvåkningssystemer.

– Frem til nå har fokuset for subsea-forskning og teknologiutvikling vært på jomfruelige dypvannsområder. NSRI satser på å bli det første dedikerte forskningsanlegget i verden til å se nærmere på modne utfordringer i områder som Nordsjøen, sier David Pridden, administrerende direktør i NSRI.

– Det finnes ingen feilmargin subsea. Utstyrets integritet og prestasjoner er enorm viktig. Vi må flytte grenser når det gjelder vitenskapen som trengs for å utvikle neste generasjons subsea-teknologi for modne områder, sier Pridden videre.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger