Skreddersydd for framtidens ingeniører

Publisert 12. februar 2013
Nytt studietilbud for ungdom med interesse for realfag.

Det er Kuben videregående skole i Oslo som står for det nye tilbudet; «Studiespesialisering med teknologi og innovasjon.» Ifølge Norsk Olje og Gass (Norog) er tilbudet er skreddersydd for ungdom som ønsker å fordype seg i teknologi- og realfag.

-Tidligere har vi sett mye teknologifag innenfor yrkesfagene. Det er positivt at teknologi nå også får et studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette studieløpet gir økt kunnskap for unge på videregående skole som vil gå videre med studier innenfor teknologi-, real- og ingeniørfag, samt medisin og forskning, sier direktør for arbeidsliv og kompetanse i Norsk olje og gass Jan Hodneland.

Sammen for livet
Kuben videregående skole har etablert et samarbeid med Statoil, Aker Solutions, Technip og Aibel, og elevene på det nye studiet vil kunne arbeide med relevante oppgaver gitt av bedriftene. Det blir blant annet bedriftsbesøk, mentorordninger, og foredrag fra bransjen, melder Norog. Videre vil entreprenørskap også stå sentralt som arbeidsform på denne linjen.

I tillegg til de obligatoriske fagene og realfag som matematikk, fysikk og kjemi, vil elevene møte fag som entreprenørskap og teknologi- og forskningslære. I disse fagene får elevene brukt den teoretiske kunnskapen i en praktisk sammenheng.

For de interesserte
– Vi ser av vår egen profilundersøkelse at ungdom er svært interessert i å jobbe i olje- og gassindustrien. Halvparten av 15-19 åringene sier de kunne tenke seg å jobbe i industrien, men de er usikre på hvilken utdanning som er relevant. Et skoleløp med fokus på teknologi og innovasjon vil gi elevene et godt innblikk i norsk industrivirksomhet, sier Hodneland.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger